Een maandje tekenen
2409
post-template-default,single,single-post,postid-2409,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15645

Een maandje tekenen

Hoera! Mijn tekenmaand is voorbij! Dat klinkt misschien alsof ik het niet leuk vond om te doen, maar dat is niet zo. Ik vond het geweldig! De grootste winst van mezelf een maandje op zoiets storten, is dat ik ontdekt heb dat ik het met zorgvuldige planning best vol kan houden. En ik blijk minder gevoelig voor wat anderen doen dan ik dacht. Meestal kreeg ik zelf wel een idee bij het te tekenen woord van de dag (wat niet zo gek is, gezien de constante film in mijn hoofd… beeld heb ik altijd wel), maar zelfs als ik even opzocht wat anderen hadden gemaakt, dan dacht ik: ‘Ja, leuk. Dat is technisch veel beter dan wat ik kan, maar dat boeit me geen lor, want ik heb lol.’ En dat laatste was ook echt zo. Ik wil dit dus vaker gaan doen, maar in welke vorm weet ik niet zo goed. Ik ben op het moment een beetje gaar van alles, dus ik neem even rust om het te laten bezinken.

De eerste dagen rommelde ik wat met mijn pen, ik vond ‘m te grof. Ik tekende mijn afbeeldingen namelijk in een een klein Moleskine-schetsboekje, dus ik had en wat fijner pennetje nodig. Waarmee ik wat meer kon priegelen, want ik houd stiekem ook wel van priegelen. Dus gooide ik mijn twee doe-het-zelf-kisten ondersteboven op mijn bed. En daar vond ik een fijnere kroontjespen, ik wist dat ik er nog eentje had ergens. Joechei! Vorig weekend in Maastricht kocht ik meteen twee nieuwe, want ik denk dat ik deze pennetjes sowieso prettiger vind. Ook voor groter werk. Net zoals bij de National Novel Writing Month, besloot ik niet te academisch te gaan doen over de dingen die ik zou gaan maken. Iets op papier zetten mocht maximaal twee uur duren, meer tijd ging ik er niet aan besteden. Gelukkig is me dat bij elk van deze tekeningen ruimschoots gelukt, alleen de tekening van de huisjes met de zwarte achtergrond duurde eeuwig. Ik heb namelijk ook nog andere dingen te doen in het leven, zoals jullie inmiddels wel weten.

Hieronder vind je alle illustraties die ik vorige maand gemaakt heb. Ik vind de meeste echt wel geinig, maar ik ben het blijst met de dodo en het mannetje dat klem zit in de opening van het riool.  De dodo omdat het me gelukt is ‘m min of meer fluffy te maken en het mannetje omdat ie grappig is en ik hou gewoon heel erg van grappig.